المكونات ...
عرق لحم فيليتو
...
الحشو ..
سبانخ مجمده او فريش
مشروم طازج أو معلب
2 فص ثوم مفروم
ملح _ فلفل _ جوزة الطيب
زعتر جاف
زيت نباتى
1/4 م/ص خل
1/4 كوب ماء ساخن
الطريقه ...
__ لعمل الحشوه
السبانخ ___ فى اناء على النار نضع 1 م/ص زيت ثم الثوم حتى تظهر رائحته " فقط "
تصفى السبانخ من الماء " اذا كانت مجمده " وتضاف للثوم
يضاف الملح _الفلفل _جوزة الطيب " رشه صغيره " _ تقلب وتترك خمس دقائق على النار ثم تترك لتبرد
المشروم ___ يشوح فى الزيت مع فص ثوم مفروم و 1/4 م/ص خل و يتبل بالملح و الزعتر )
لعمل اللحم
يفتح اللحم بالسكين حتى يصبح طبقه واحده ___ يتبل بالملح والفلفل وجوزة الطيب " رشه صغيره "
تفرد السبانخ على اللحم __ ثم المشروم ,,
تلف قطعة اللحم بشكل اسطوانى ___ تلف قطعه اللحم بخيط " خيط الجزار أو خيط طخين مش الخيط العادى _ يقطع لـ كذا قطعه _ تلف اللحمه بالخيط _ يربط الخيط مع ترك مسافه بين كل ربطه والتانيه "
تدهن قطعة اللحم بالزيت __ تتبل بـملح وفلفل اسود
تسخن صينيه على النار __ نضع اللحمه و تلقب حتى تـأخذ لون من كل الجوانب
فى فرن متوسط الحراره 180 درجه نضع الصينيه مع 1/4 كوب ماء __ تترك فى الفرن حتى تنضج " حوالى 45 دقيقه او اقل حسب حجم قطع اللحم " يمكن تغطيتها بـالـ فويل حتى نصف الوقت .
تخرج من الفرن بعد الاستواء وتترك 10 دقائق قبل التقطيع
وتقدم بالهــــنا ,,,
No comments:
Post a Comment