
المقادير ..
بسكويت مفروم ناعم
زبده ذائبه
برقوق احمر
3 كوب حليب
8 م/ص نشا
1/2 كوب سكر
1 م/ص ماء ورد " اختيارى "
بسكويت مفروم ناعم
زبده ذائبه
برقوق احمر
3 كوب حليب
8 م/ص نشا
1/2 كوب سكر
1 م/ص ماء ورد " اختيارى "
..الطريقه
لعمل المهلبيه __
فى اناء نضع 2 و 3/4 كوب لبن على النار _ نضيف السكر ويقلب
فى وعاء صغير نخلط 1/4 ك لبن مع النشا ويقلب حتى يذوب النشا " كميه النشا كتير عن المهلبيه العاديه لان المفروض تكون جامده شويه فى الوصفه دى "
قبل غليان اللبن نضع عليه مزيج اللبن والنشا ويقلب سريعا على نار خفيفه حتى يصبح ثقيل " بتختلف انواع النشا عن
فى اناء نضع 2 و 3/4 كوب لبن على النار _ نضيف السكر ويقلب
فى وعاء صغير نخلط 1/4 ك لبن مع النشا ويقلب حتى يذوب النشا " كميه النشا كتير عن المهلبيه العاديه لان المفروض تكون جامده شويه فى الوصفه دى "
قبل غليان اللبن نضع عليه مزيج اللبن والنشا ويقلب سريعا على نار خفيفه حتى يصبح ثقيل " بتختلف انواع النشا عن
بعضها ممكن نلاقى ان المهلبيه سائله شويه __ فى الحاله دى هندوب كذا معلقة نشا كمان فى حبة لبن ونضيفهم للخليط ونقلبه ّ\\\\ لو حصل العكس انه بقى تقيل جدااا هنضيف شويه لبن صغيره ونقلب "
يخلط البسكويت المفروم مع الزبده
يقطع البرقوق شرائح
نحضر الاطباق ونضع فى كل طبق حلقة معدنيه مفرغه
نضع داخلها طبقه من البسكويت ونضغط عليه
نضيف المهلبيه وتترك قليلا لتبرد __ نخرج الحلقه المعدنيه بحذر ويزين بالبرقوق
وتقدم بارده
يخلط البسكويت المفروم مع الزبده
يقطع البرقوق شرائح
نحضر الاطباق ونضع فى كل طبق حلقة معدنيه مفرغه
نضع داخلها طبقه من البسكويت ونضغط عليه
نضيف المهلبيه وتترك قليلا لتبرد __ نخرج الحلقه المعدنيه بحذر ويزين بالبرقوق
وتقدم بارده
م/ص = ملعقة صغيره
ك = كوب
ك = كوب
No comments:
Post a Comment