Jan 1, 2013

Plum Mohalabia with Biscuits

   
 
 
 
 
 
المقادير ..
 

 بسكويت مفروم ناعم
زبده ذائبه

برقوق احمر

3 كوب حليب
8 م/ص نشا
1/2 كوب سكر
1 م/ص ماء ورد " اختيارى
 "
 
..الطريقه  

لعمل المهلبيه __

فى اناء نضع 2 و 3/4 كوب لبن على النار _ نضيف السكر ويقلب
فى وعاء صغير نخلط 1/4 ك لبن مع النشا ويقلب حتى يذوب النشا " كميه النشا كتير عن المهلبيه العاديه لان المفروض تكون جامده شويه فى الوصفه دى "

قبل غليان اللبن نضع عليه مزيج اللبن والنشا ويقلب سريعا على نار خفيفه حتى يصبح ثقيل " بتختلف انواع النشا عن
بعضها ممكن نلاقى ان المهلبيه سائله شويه __ فى الحاله دى هندوب كذا معلقة نشا كمان فى حبة لبن ونضيفهم للخليط ونقلبه ّ\\\\ لو حصل العكس انه بقى تقيل جدااا هنضيف شويه لبن صغيره ونقلب "

يخلط البسكويت المفروم مع الزبده
يقطع البرقوق شرائح

نحضر الاطباق ونضع فى كل طبق حلقة معدنيه مفرغه
نضع داخلها طبقه من البسكويت ونضغط عليه
نضيف المهلبيه وتترك قليلا لتبرد __ نخرج الحلقه المعدنيه بحذر ويزين بالبرقوق

وتقدم بارده
 
 
م/ص = ملعقة صغيره
ك = كوب

 


No comments:

Post a Comment