بارفيه المهلبيه والكريمه مع قطع المانجو
المقادير ..
بسكويت مفروم ناعم
بسكويت مفروم ناعم
مانجو مقطعه مكعبات صغيره
3 كوب حليب
3 م/ك نشا
1/2 كوب سكر
1 م/ص ماء ورد " اختيارى "
3 م/ك نشا
1/2 كوب سكر
1 م/ص ماء ورد " اختيارى "
كريمه مخفوقه
الطريقه ..
لـ عمل المهلبيه __
فى اناء نضع 2 و 3/4 كوب لبن على النار _ نضيف السكر ويقلب
فى وعاء صغير نخلط 1/4 ك لبن مع النشا ويقلب حتى يذوب النشا
قبل غليان اللبن نضع عليه مزيج اللبن والنشا ويقلب سريعا على نار خفيفه حتى يصبح ثقيل " بتختلف انواع النشا عن بعضها ممكن نلاقى ان المهلبيه سائله شويه __ فى الحاله دى هندوب كذا معلقة نشا كمان فى حبة لبن ونضيفهم للخليط ونقلبهّ \\\ لو حصل العكس انه بقى تقيل جدااا هنضيف شويه لبن صغيره ونقلب قوامها المفروض يكون زى الكاسترد " نطفئ ونضيف ماء الورد
نتركها تبرد __ نخلط المهلبيه مع الكريمه المخفوقه لتعطى طعم اغنى ,,
فى اكواب التقديم نضع طبقه من البسكويت __ قطع مانجو
نضيف المهلبيه __ تزين بالكريمه و قطع المانجو
وتقدم بارده
الطريقه ..
لـ عمل المهلبيه __
فى اناء نضع 2 و 3/4 كوب لبن على النار _ نضيف السكر ويقلب
فى وعاء صغير نخلط 1/4 ك لبن مع النشا ويقلب حتى يذوب النشا
قبل غليان اللبن نضع عليه مزيج اللبن والنشا ويقلب سريعا على نار خفيفه حتى يصبح ثقيل " بتختلف انواع النشا عن بعضها ممكن نلاقى ان المهلبيه سائله شويه __ فى الحاله دى هندوب كذا معلقة نشا كمان فى حبة لبن ونضيفهم للخليط ونقلبهّ \\\ لو حصل العكس انه بقى تقيل جدااا هنضيف شويه لبن صغيره ونقلب قوامها المفروض يكون زى الكاسترد " نطفئ ونضيف ماء الورد
نتركها تبرد __ نخلط المهلبيه مع الكريمه المخفوقه لتعطى طعم اغنى ,,
فى اكواب التقديم نضع طبقه من البسكويت __ قطع مانجو
نضيف المهلبيه __ تزين بالكريمه و قطع المانجو
وتقدم بارده
ك = كوب
No comments:
Post a Comment