المكونات __
...خس مقطع
شرائح جبنه بارميجان
خبز باجيت مقطع مكعبات ومحمص
صدور فراخ مخليه
ملح / فلفل / زعتر
1 م/ص زيت نباتى أو زيت زيتون
ليمون
للــــ تتبيله __
2 م/ص عصير ليمون
1/4 ك زيت زيتون
1 م/ص مسترده
1 فص ثوم مفروم ناعم جدا
1/2 م/ص خل تفاح
3 م/ص مايونيز
1/4 ك جبنه بارميجان مبشوره
قطع انشوجه ( اختيارى )
ملح / فلفل
طريقة التحضير __
تتبل الفراخ بــ ملح / فلفل / زعتر / ليمون
و تترك 10 دقائق جانبا
فى طاسه على النار نضع 1/2 م/ص زيت نباتى و تشوح قطع الفراخ حتى تتحول لــ لون ذهبى خفيف
تتترك لتبرد قليلا وتقطع شرائح او مكعبات
يخلط عصير الليمون , الخل , المسترده , الثوم , المايونيز , الجبنه ( والانشوجه ) _ الملح _ الفلفل و يضاف الزيت ببطء ويخلط __ حتى يصبح المزيج ثقيل نوعا ما
فى طبق التقديم __ يفرد الخس ويضاف الخبز المحمص و قطع الفراخ
ونضع فوقه قطرات من التتبيله ( أو تقدم بـ جانب السلطه )
تزين بــ شرائح رفيعه من جبن البرميجان
No comments:
Post a Comment