Jan 4, 2013

Roast Leg of Lamb with Garlic & Rosemary ,,,






 
 
 
المكونات ,,,

...
فخده ضأن ( أى حجم )
بصل _ ورق لورا _ حبهان _ مستكه _ قرفه _ حبوب فلفل اسود _ ملح
2 م/ك زيت نباتى
ماء ساخن
خليط الـتتبيل ,,,
3 فصوص ثوم
2 عود روزمارى فريش
1 م/ص فلفل اسود

1 م/ص بابريكا
1 م/ص ملح
3 م/ ك زيت نباتى أو زيت زيتون
1 م/ص عصير ليمون


طريقة التحضير ( طريقتى ) ,,,

فى اناء على النار نضع 2 م زيت نباتى لــ يسخن قليلا ,,
نضيف الفخده وتترك لتحمر قليلا من الجانبين ,, نضيف فوقها الماء الساخن والبصل , البهارات وتترك على النار حتى الغليان
تخفف النار ويضاف الملح ثم تترك حتى الوصول لمرحله نصف استواء ,,

 تصفى من الماء ونتركها لتبرد قليلا ,,
فى محضرة الطعام نضع الـ ( روزمارى _ ثوم _ فلفل اسود _ بابريكا _ ملح _ زيت نباتى _ عصير ليمون ) ونخلط جيدا
نقوم بعمل شقوق فى قطعة اللحم ونغطيها بالمزيج السابق
وندخله فى كل الشقوق ,,
( يفضل عمل هذه الخطوه وتركها فى خليط التتبيل قبل يوم من تسويتها للحصول على طعم افضل ) ,,
فى صينيه نضع قطعة اللحم وبعض فصوص ثوم بالقشره مدهون بالزيت والملح
تترك فى فرن 180 درجه حتى تنضج ( المده حسب حجم الفخده ) من 30 الى 45 دقيقه تقريبا
يمكن تشغيل شواية الفرن فى آخر 5 دقائق لتحمر من الأعلى
تترك قليلا قبل التقطيع

و تقدم بالهنا
 
 

No comments:

Post a Comment